Cyclocross clinic

27 nov

Cyclocross clinic

Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
Datum - 27/11/2016
8:30 am - 12:00 pm

Locatie
VillaVelo


Voor beginner tot gevorderd o.l.v Nederlands Kampioen Maarten Nijland

Voor beginner tot gevorderd o.l.v Nederlands Kampioen Maarten Nijland

Cyclocross ofwel veldrijden, deze dynamische sport vergt veel van je. De overgang van fietsen naar lopen bijvoorbeeld, dalen in mulzand, korte steile klimmetjes, de belangrijke start van een wedstrijd, het schakelen en welk verzet? Maar zeker ook in de toertochten is de cyclocrosser sterk in opkomst en maakt de juiste techniek het plezier allen maar groter.
Maar ook welke trainingsvormen zijn belangrijk om sneller en sterker te worden op de crosser, hoe pas ik mijn rijstijl aan passende bij verschillende ondergrond? Bandenkeuze en bandenspanning, pedalen en schoeisel. Niet alleen op de fiets is het veldrijden keuzes maken en snel reageren maar ook in de voorbereiding kun je al veel winnen. In deze clinic neemt ex-professional en huidig Nederlands Kampioen Masters, Maarten Nijland, je mee op avontuur door de natuur.

Het is een clinic waar we eerst even kennismaken onder het genot van een goede kop koffie/thee en daarna gaan we op pad in de afwisselende omgeving van Ootmarsum. Het is naast een goede fysieke training ook vooral een clinic met aandacht voor het verbeteren van je techniek en veel lol met hopelijk een leuke en enthousiaste groep deelnemers/sters.

Na afloop kletsen we natuurlijk nog even na onder het genot van een voedzaam pasta-, kwark- en yoghurtbuffet voor een goed herstel. Daarnaast is er mogelijkheid om te douchen en je fiets te wassen en te smeren.

Delen is top 🙂

Wil jij hier bij zijn?

Dit evenement is volgeboekt.