OOTMARSUM, TWENTE EN HET DUITSE GRENSGEBIED

2 aug

Ootmarsum, Twente en het Duitse grensgebied

Ootmarsum, een authentiek plaatsje, waar het lijkt alsof de tijd heeft stil gestaan. U kunt er wandelend door de kleine straatjes genieten van alles wat Ootmarsum te bieden heeft en dat is niet gering. Van antiekwinkel tot trendy outlet, kleding en woonaccesoires, u vindt het in Ootmarsum! Het stadje is een echt kunstenaarsplaatsje geworden, men noemt het niet voor niets het kunststadje van het oosten. Alle musea, galerieën en winkels bevinden zich op loopafstand van VillaVélo.

Naast de vele galerieën heeft Ootmarsum ook diverse prachtige musea:
Het openluchtmuseum Ootmarsum ” Het land van heeren en boeren”
Het Drostenhuis Ootmarsum
Museum Ton Schulten
Het Educatorium

Elke zondag zijn naast de winkels, ook de galerieën en musea in Ootmarsum geopend. Daarnaast zijn er nog vele andere activiteiten en bezienswaardigheden.

Naast dit alles heeft Ootmarsum natuurlijk ook een uitgebreid aanbod op het gebied van Shopping & Lifestyle. De winkeltjes zijn hier net weer even wat anders dan u gewend zult zijn.

Twente, de streek waar beleving een vorm van rust is. Het ‘essenlandschap’ zorgt ervoor dat je in Twente bijna voortdurend over glooiende wegen en paden fietst. Hoogtemeters ontstaan door stuwwallen, bereiken een maximale hoogte van 85 meter boven NAP en zorgen voor een afwisselende fietsrit met meer uitdaging dan menigeen verwacht. Met geaccidenteerde terreinen en een prachtig aangelegd routenetwerk voor wandelaars, hardlopers, mountainbikers en racefietsers. Bovenop de stuwwallen kun je genieten van prachtige vergezichten en zie je de volgende heuvel alweer liggen.