Routenetwerk Twente

grensverleggende routes
2 aug

Routenetwerk Twente

Het prachtige landschap van Twente vraagt om ontdekt te worden. Stap op de pedalen of trek je wandel- of hardloopschoenen aan en laat je verrassen door het coulisselandschap, de landgoederen, mooie steden en boerendorpjes. Zoek je iets meer actie, Twente beschikt ook over een Mountainbikenetwerk met 20 uitdagende routes.

Mountainbikenetwerk Twente heeft een totale lengte van ruim 700 kilometer. De 20 verschillende routes (geschikt voor zowel beginnende als ervaren mountainbikers) zijn naar eigen behoefte aan elkaar te koppelen of in te korten. Ze voeren allemaal door het fraaie Twentse coulisselandschap met bossen, glooiende heuvels en eeuwenoude houtwallen. Iedere route heeft meerdere, uitdagende singletracks, van een paar honderd meter tot soms enkele kilometers aaneen. De moeilijkheidsgraad van singletracks varieert; ze zijn er voor zowel de beginnende als de gevorderde mountainbikers. Op diverse plekken zijn ook technical trail features aangelegd, kunstmatige hindernissen voor de technisch meer begaafde mountainbikers.

Je kunt natuurlijk vanuit VillaVélo de route binnen 100 meter afstand oppakken.
We wijzen je graag de weg.
De route is gemarkeerd met houten palen met daarop in het rood het internationale MTB-teken (driehoek met daaronder 2 rondjes). De lengte van deze route is 42 km en is voor ruim 80% bestaand uit onverharde paden. De ondergrond bestaat voornamelijk uit grind en zand. Er zijn verschillende singletracks in de route gerealiseerd. Asfaltstukken verbinden de onverharde zandpaden.

De route voert door natuurgebied het Springendal, Bosgebied Het Streu, de Vasser Heide en de Mander Heide. Ook voert de route langs de Roezeberg en de Kuiperberg te Ootmarsum.