Zaes wielerteam

over Twentse wegen en paden
1 aug

Zaes wielerteam

Eind mei hadden we de mannen van het Zaes wielerteam op bezoek. De “hardrijders” uit de Bollenstreek maakten gebruik van ons 4-daagse arrangement. Ze wisten dat we op dat moment nog voor de officiële opening van VillaVélo stonden en er dus nog wel wat zaken niet af waren. Wel waren de kamers en CaféVélo natuurlijk wel helemaal klaar en dus stond niks een paar mooie wielerdagen in de weg.

Na aankomst eerst een heerlijke lunch en daarna op pad voor de eerste rit op de racefiets over de voornamelijk Twentse wegen waaronder een ronde over het Nederlands Kampioenschap parkoers van de profs in Ootmarsum. Via de voor hun verbazend rustig en flink glooiende wegen maakten we een mooie eerste rit. Na afloop lekker douchen, eten en relaxen in CaféVélo.

De tweede rit was er eentje met een mooie Challenge. De rit naar de Schöppinger berg in Duitsland. Veel kop-over-kop werk in prachtige weersomstandigheden. Weinig tot geen oponthoud door verkeerslichten en verkeersdrukte. Voor ons gewoon en voor hun een verademing. Op de terugweg natuurlijk via Gildehaus en Bad Bentheim met de lastige klinker- en zelfs kasseienklimmen. Al met al weer een inspannende maar ook zeker ontspannende rit. Bij terugkomst, voor het eerste herstel, stond het koude pasta’s en eiwitrijke magere kwark/yoghurt buffet klaar en natuurlijk een lekker flesje Radler.

Op de derde dag de extra arrangements optie. Kennismaking met de offroad wegen rondom Ootmarsum. Gebruik makend van de Cannondale F29 huur mountainbikes werd er onder leiding van Nederlands Kampioen Maarten Nijland een mooie en uitdagende rit gemaakt met aandacht voor afwisseling in technische oefeningen, klimwerk en mooie singletracks met snelle bochten.

De laatste dag ging de groep zelf op pad met een route van 100 km die beschikbaar was op een leen GPS navigatie-apparaat. Vandaag een iets vlakkere ronde voor een mooi gemiddelde waarna er nog een lekkere lunch klaarstond om zo met een sportief en fysiek voldaan gevoel weer huiswaarts te gaan.

Bedankt voor jullie komst en tot een volgende keer